Bitcoin

USA: s val och försvagning USD kommer att driva Bitcoin pris – deVere Group CEO

„Historien kommer att visa att 2020 var ett breakout-år för Bitcoin“, säger Nigel Green, verkställande direktören (VD) för deVere Group , en finansiell rådgivande och fintech-organisation. Analytiker sa att Bitcoin: s pris kommer att öka, till följd av det kommande amerikanska presidentvalet i november och den försvagande dollarn.

„Vi kan förvänta oss att världens största cryptocurrency kommer att drivas ytterligare för resten av 2020 av det amerikanska presidentvalet och svagheten i den amerikanska dollarn, som kommer att fungera som högoktanprisdrivare,“ sade Green och talade med Finbold

Priset på bitcoin har sett cirka 60% vinst i år (baserat på det nuvarande priset) och kommer att vara en av de bäst oberoende tillgångarna, eftersom COVID-19- pandemin väcker osäkerheten, som Green sade. Denna osäkerhet som redan har orsakat ett tvåårigt fall i dollarns värde kommer att förvärras ytterligare av presidentvalet i november, finner han.

Mitt i denna osäkerhet kommer investerare att „staplas in i tillgångar som är säkra tillflyktsort, särskilt de som inte är bundna till något specifikt land, till exempel Bitcoin och guld,“ sade han. Dessutom kan BTC „potentiellt slå guld från sin långvariga topplass när världen drivs av den tekniska revolutionen.“

Den kontinuerliga “ utskriften av historiska summor av helikopterpengar“ identifierades av Green som orsaken till dollarns inflation och efterföljande värdeförlust. Enligt Cryptoverse-invånarna, som Nic Carter, medgrundare och Castle Island Ventures , kan utbudet av Bitcoin Future inte justeras onödigt och eliminerar därmed rädslan för inflationen som dollarn ser idag.

USA: s dollar är förmodligen inte den enda fiatvalutan som ställs för att driva den hausseartade körningen av bitcoin och digitala valutor. I Turkiet verkar ett antal medborgare, konsekvent tappade med minskande värde i Lira, ha omfamnat bitcoin som ett genomförbart alternativ.

Som rapporterats av Abhay Aluri, medstifter av Ryze , en bitcoin-investerings- och forskningsutrustning, har stora cryptocurrency-utbyten BtcTurk haft nästan 1 miljon anmälningar i år med cirka 100 000 aktiva användare varje månad

Trots förstärkningen av den turkiska liran mellan september 2018 och juni 2019 som svar på centralbankåtgärder, sade författaren, ledde de för närvarande registrerade lågorna analytiker att säga att den turkiska centralbanken tar slut på reserver för att stötta upp lirans värde, med uppgift att det är „bara en chock borta från en kris.“

Dessutom OKEx VD Jay Hao skrev att Turkiets ekonomiska kris är drivs bland försämrade relationer med utländska regeringar som USA, samt en rad centralbanks åtgärder för att undvika att få slut på reserv likviditet. Därför uppmuntrar den turkiska regeringen sin unga befolkning att studera blockchain och stödja teknikbaserade företag i ett försök att rädda sin ekonomi utan att förlita sig på externa resurser.

Bitcoin-priset var vid skrivandet av 11 423 USD (14:20 UTC). Dess värde sjönk med 3% under det senaste dygnet och 5,5% på en vecka.