Crypto

Nasdaq-børsnoterte Bitcoin-gruvearbeider rammet av coronavirus, registrerer et inntektsfall på 50%

Bitcoin-industrien har ikke blitt spart for de uøkonomiske effektene av den pågående koronaviruspandemien.

I følge en nylig innlevering til US Securities and Exchange Commission rapporterte Bitcoin-gruvediganten Ebang et fall på 50% i inntektene for første halvdel av 2020, med rapporten som kommer etter kvartaler med ellers sterk vekst for det unge selskapet.

Coronavirus treffer Bitcoin miner
Som en kraftig protokoll krever drift og vedlikehold av Bitcoin enorme mengder strøm som skal mates inn i nettverket, spesielt for datamaskiner som beregner millioner av problemer hvert sekund, og industrielle kjølere som holder slike maskiner kule (og forhindrer varme- baserte branner fra å finne sted og ødelegge oppsettet).
En gruvedrift i Bitcoin i Kina. (Kilde: Charl)
Dette fører til høye kostnader for å kjøre en Bitcoin-gruvedrift, for eksempel Ebang’s; og firmaet kjemper nå mot de med de ekstra dårlige effektene av coronavirus.

Innleveringen viste at nettoinntektene for Ebang falt til under 11 millioner dollar hittil i år, ned over 50% fra tallet på 22 millioner dollar sammenlignet med 2019.

Ebang-sjef Dong Hu sa i en uttalelse at inntektsfallet var et resultat av den pågående pandemien.

Hu la til at chipleverandører, som Nvidia og Taiwan Semiconductor, tok skritt for å beskytte sin virksomhet i den økonomiske nedgangen ved å redusere kapasiteten og midt i møte med mangel på tilførsel av råvarer: Et grep som til slutt påvirket Ebang.

Imidlertid var ikke alt tapt for Ebang. Hu sa i innleveringen at det „turbulente sosiale og industrielle miljøet“ førte til at selskapet tok visse proaktive tiltak som tillot forretningsdriften å fortsette som normalt.

Ebangs nye Bitcoin-børs og tjenester

Hu bemerket at Ebang vil fortsette å utvikle et mangfoldig antall prosjekter i kryptovalutaområdet, for eksempel å starte en „blockchain-aktivert finansforretning ved å etablere kryptovalutabørs og online megling“ som kombinerer blockchain-aktiverte finansielle virksomheter med de tradisjonelle.

Hu la til:

„Når vi marsjerer inn i disse nye feltene, holder vi oss tro mot vårt oppdrag om å styrke den teknologiske innovasjonen i våre produkter og tjenester for å sikre deres konkurransekraft i markedet.“

Ebang var i stand til å spare anslagsvis $ 10 millioner i driftskostnader og tap med slike forretningsbevegelser og utfall, angav arkivene. Likevel var besparelsene en dråpe i bøtta for kryptogruvediganten, som genererte en enorm inntekt på 300 millioner dollar i 2018.

I mellomtiden kommer Ebangs plan for en ny kryptobørs når Bitcoin-gruvearbeidere kjemper mot effekten av økt kompleksitet for gruvedrift av nye Bitcoin og de høye kostnadene forbundet med å gjøre det.