Bitcoin

Miljardairs pushen crypto: Mexico’s derde rijkste persoon verandert Twitter-bio om Bitcoin op te nemen

Elon Musk blijft DOGE pompen terwijl Ricardo Salinas Pliego vasthoudt aan Bitcoin.

Ricardo Salinas Pliego, voorzitter van het conglomeraat Grupo Salinas en de op twee na rijkste persoon van Mexico, sluit Bitcoin aan op sociale media

De miljardair met een geschat vermogen van meer dan $ 13 miljard in januari veranderde zijn Twitter-bio in het weekend om de hashtag Bitcoin ( BTC ) op te nemen. Crypto Twitter-gebruikers en enkele van Salinas ‚meer dan 840.000 volgers meldden de verandering zaterdag rond de tijd dat de prijs van het crypto-activum voor het eerst in 23 dagen naar meer dan $ 40.000 steeg .

Toen Salinas in december met CoinTelegraph sprak, onthulde hij dat hij in 2013 voor het eerst Bitcoin voor $ 200 had gekocht en later verkocht tijdens de bullrun van 2017 toen de prijs de $ 17.000 bereikte. Hij beschreef de cryptovaluta als zijn „beste investering ooit“.

In november zei Salinas dat 10% van zijn ‘liquide portefeuille’ in BTC is belegd, en de rest ‘in mijnwerkers van edele metalen

De 65-jarige miljardair kocht in voordat de prijs van Bitcoin in december en januari naar nieuwe recordhoogtes steeg, waardoor zijn investering meer dan verdubbelde. Hij heeft gezegd dat hij niet van plan is om gedurende ten minste vijf jaar cryptovaluta te verkopen.

Salinas is niet de enige miljardair die de laatste tijd sociale media gebruikt om crypto te pushen. Vandaag zette SpaceX-CEO Elon Musk zijn push van de cryptocurrency Dogecoin ( DOGE ) voort. Musk heeft zich de afgelopen weken gericht op DOGE-gebruikers , omdat het token verstrikt raakte in een pump-and-dump-inspanning van Reddit-handelaren en investeerders. De prijs van DOGE is de afgelopen 30 dagen bijna 600% gestegen.

Op het moment van publicatie is de prijs van Bitcoin $ 38.078, een daling van meer dan 5% in de afgelopen 24 uur.