Bitcoin

BITCOIN DEZE WEEK: ALLE OGEN OP GEVOEDE VERGADERING NA $10.500-VERWERPING

Bitcoin sloot vorige week af met een korte sprong boven $10.500, een kritisch weerstandsdoel dat de handelaren ertoe aanzette hun kortetermijnwinsten te boeken.

Het resultaat was een dump. Bitcoin’s benchmarksymbool BTC/USD snoeide van de ene op de andere dag ongeveer $350 af van de wekelijkse top. Bovendien viel het pair in dezelfde trading range die zijn breakout-bewegingen in de loop van september vastlegde. Bij het ingaan van de nieuwe week blijven de technische vooruitzichten voor BTC/USD hetzelfde als voorheen: Fluctueren binnen het $9.800-$10.400 gebied.

Josh Rager, de mede-oprichter van BlockRoots.com, nam in zijn wekelijkse analyse ook nota van hetzelfde. De analist zei BTC/USD $11.900 zou moeten terugwinnen om zijn bullish bias te bevestigen.

„Tot die tijd blijf ik neutraal (leaning bullish) en zal ik altcoins blijven verhandelen op dit moment,“ voegde hij eraan toe.

MEER INSIGHTS ON INFLATION

De Bitcoin-markt opende de nieuwe week in het groen, gedeeltelijk na het vinden van bescheiden technische ondersteuning boven de $10.200 die een opleving van de bullish trades veroorzaakte. Tegelijkertijd verscheen de bounce-back na de $10.500-verwerping ook voor de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag.

De centrale bank verwacht uit te leggen hoe zij haar nieuwe op inflatie gerichte beleid in praktijk zal brengen. Er blijft een gebrek aan duidelijkheid nadat de Fed-voorzitter, Jerome Powell, zich tijdens het twee weken geleden gehouden jaarlijkse economische beleidssymposium ertoe heeft verbonden het inflatiecijfer op te trekken tot of boven het streefcijfer van 2 procent.

Veel analisten en beleggers, waaronder Paul Tudor Jones, de tweeling Winklevoss en Jack Dorsey, geloven dat een hogere inflatie de Bitcoin-prijs zou doen stijgen. Het schaarse bezit is voor hen een betrouwbare maatstaf voor bescherming – een risico dat tegen de koopkracht in gaat.

Toch blijft BTC/USD ook na de inflatievooruitzichten van de Fed voor de komende jaren aan de negatieve kant. Het paar stortte zich met maximaal 18,75 procent van zijn sessietop boven de $12.000 uit. De neerwaartse beweging maakte duidelijk dat veel daghandelaren sceptisch bleven over de korte termijn.

De reden hiervoor zou de eerste significante correctie op de Amerikaanse aandelenmarkt sinds maart 2020 kunnen zijn, met name op het gebied van de technologieaandelen. De uitverkoop heeft de beleggers weer in de fiatmarkt doen belanden. Ondertussen werd de Amerikaanse dollar-index wakker geschud van zijn tweejarige dieptepunt, waardoor andere safe-haven activa, zoals Bitcoin en gold-cheaper, werden gecreëerd.

BITCOIN CORRECTIE RISICO’S

Een verduidelijking over hoe de Fed haar inflatiedoelstellingen in de komende jaren wil bereiken, zou Bitcoin hoger kunnen duwen. Dat zou een hertoetsing van de $10.400-weerstand betekenen, gevolgd door een nieuwe uitgebreide beweging in de richting van $10.500.

Desalniettemin, als de centrale bank op de bijeenkomst in september ongrijpbaar blijft, zou Bitcoin het risico lopen om onder de $10.000 te breken om $9.800 als primaire neerwaartse doelstelling te hebben. Tot overmaat van ramp ziet een econoom deze week geen grote aankondiging van de Fed.

Nomura’s Lewis Alexander zei dat de Fed-functionarissen het niet eens zijn over de timing van zijn vooruitzichtbegeleiding, vooral omdat de Amerikaanse economie tekenen van herstel vertoont na het registreren van een bescheiden groei in de industrie- en arbeidssector.

„Recente opmerkingen van FOMC-deelnemers suggereren dat er een consensus bestaat over een sterkere, op resultaten gebaseerde voorwaartse sturing of over belangrijke veranderingen in de aankoop van activa,“ zei de heer Alexander in een notitie.

Maar als Bitcoin-handelaren goed opletten, kunnen ze de bijgewerkte Samenvatting van de Economische Prognoses van de Fed -aka „dot plot“ – die deze week wordt verwacht – een paar bullish cues ontnemen. Daar zou de centrale bank waarschijnlijk haar nultariefbeleid ten minste tot 2022 voortzetten. Lagere tarieven maken de aantrekkingskracht van risicovollere activa groter.